Riga Technical University
Riga Technical University
Përfaqësuesit e Riga Technical University do të jenë të pranishëm në World Education Fair dhe do të jenë të gatshëm t'ju japin informacione të detajuara rreth këtij universiteti .
 
Për më tepër, gjatë takimeve një-me-një me delegatët, ju do të keni mundësi të merrni pjesë në workshop-e dhe prezantime mbi tema të lidhura me arsimin, si dhe të përfitoni nga zbritje speciale dhe shumë oferta të tjera të shkëlqyera.
 
Hyrja në event është falas. Ju lutemi plotësoni formularin e regjistrimit më poshtë.
Regjistrohu këtu
Historia e RTU daton 150 vite me parë, fillimisht me krijimin e RTU, pastaj Riga Polytechnicum (më vonë - Instituti Politeknik i Rigës, RPI). Themelimi i universitetit është i lidhur ngushtë me ndryshimet ekonomike dhe politike në Evropë në mes të shekullit të 19-të. Riga u transformua shpejt në një qendër industriale të zhvilluar. Shkolla pati një rol të rëndësishëm në trajnimin dhe  edukimin e “inteligjencës teknike”, e cila do të ishte në gjendje të punonte me pajisje të reja prodhuese dhe të propozonte ide të reja për arritje të mëtejshme . Instituti luajti një rol të madh në kthimin e qytetit të Rigës në një metropol modern, duke marre pjese ne zhvillimin e sistemeve te furnizimit me energji elektrike, sistemet e transportit. RTU është institucioni i parë i arsimit të lartë në Letoni.
Me 1970 RPI u bë institucioni më i madh i arsimit të lartë në Letoni. Sot në RTU studiojnë rreth 15000 studentë, 2000 prej të cileve janë student ndërkombëtar.
Riga Technical University ofron programe në të tre nivelet e studimit , bachelor, master dhe doktoraturë. Programet e tij janë të fokusuara kryeshit në degët inxhinierike, por ai ofron gjithashtu edhe programe në fushën e biznesit. 
RTU u jep mundësinë studentëve të zhvillojnë një pjesë të studimeve në vende të tjera në Europe, nëpërmjet programit Ersamus. Ata mund të studiojnë në vende si Gjermani, Spanjë, Greqi, Ceki, Austri, Francë, Turqi etj. 
Riga Technical University (RTU) është renditur nga QS World University Rankings 2018 në 2.5% e universiteteve më të mira në botë. RTU ka marrë vleresimin më të lartë midis  institucioneve të arsimit të lartë në Letoni. Universiteti është vlerësuar në një nivel të lartë nga punëdhënësit dhe në këtë kategori është renditur ndër 193 universitetet më të mira në botë.
Ky website përdor "cookies" . Duke përdorur atë, pranoni Politikën e privatësisë dhe Politikën e cookie-t . Mësoni më shumë për "cookies" .          Konfigurimet      Prano     
Konfigurimet e Cookie
Ne përdorim "cookies" për t'ju dhënë përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesve në faqen tonë. Prej këtu, mund të aktivizoni ose fikni cookies që faqja përdor
E nevojshmeAta regjistrojnë të dhënat që kërkohen për veçoritë themelore të faqes, si p.sh. nënshkrimi i pëlqimit të Politikës Cookie.
StatistikorAta mbledhin statistika të vizitorëve, p.sh., të përdorura nga Google Analytics për të optimizuar shkëmbimin e të dhënave, njohjen e vizitorëve dhe më shumë.
ReklamimiPërdoren për të drejtuar fushatat e reklamave në rrjetin e Google, Facebook, etj., Përdoren për të ndjekur vizitat nga fushatat reklamuese.
Çaktivizo cookies